BirdieCon – ny spelfestival för analoga spel

BirdieCon – ny spelfestival för analoga spel

BirdieCon är en ny spelfestival i Uppsala för analoga spel. Den 10-12 maj går den av stapeln på IFU Arena, och fans av den analoga spelvärlden får möjlighet att roa sig med allt vad den analoga spelvärlden har att erbjuda, spontana spel, kortspel, brädspel, figurspel, turneringar – you name it!

Spelfestivalen arrangeras av några av Uppsalas största spelföreningar, ihop med de främsta spelbutikerna och stöds av Studiefrämjandet i Uppsala. Spelfestivalen BirdieCon lanseras ihop med datorfestivalen Birdie som ett led i att sammanföra analogt och digitalt spelande och därigenom erbjuda en mötesplats för alla sorters spelare, och locka fler till den analoga spelvärlden.

Vad händer på BirdieCon?

På BirdieCon kommer besökarna ges tillfälle att testa Magic, Carcassonne och mycket mer. Utöver alla brädspel, figurspel och dylikt anordnas det även spontana spel och turneringar, där du kan vinna pengar och andra priser. För att delta i turneringarna måste du dock köpa en BirdieCon-biljett, men i övrigt är alla aktiveter på BirdieCon gratis.

På BirdieCon får du dessutom chans att mingla runt bland medlemmar från Uppsalas största spelföreningar, däribland Starfighters och BORK. Även spelbutikerna Fantasia och Prisfyndet finns på plats. Det kommer vankas erbjudanden, testa på-spel och spännande överraskningar! Kanske kommer du hem som medlem i en av spelföreningarna, med ett eller två brädspel under armen?

Bli arrangör eller utställare

Har du en spelbutik, en spelförening, eller gillar du helt enkelt att dra ihop en spelkväll med dina vänner? Då borde du vara med och arrangera BirdieCon! Arbetet med festivalen sker helt idéellt och kommer därför inte erbjuda någon betalning, men desto mer upplevelse och roligheter för dig. Det är värt det!

Sammanfattningsvis, med ett brett spektrum av spännande aktiviteter erbjuder BirdieCon undehållning för alla: både för den tävlingslystne och den som vill utforska den analoga spelvärlden själv. BirdieCon är ett måste för alla intresserade av analoga spel, och för den ännu analog-oinvigde erbjuder BirdieCon en möjlighet att få upp blicken för en hel värld av nöje.